Oyuncağı Nasıl Seçmeli?

05-10-2020 13:52
Oyuncağı Nasıl Seçmeli?

OYUNCAĞI NASIL SEÇMELİ? 

 

Oyuncak, çocuğun beş duyusu ve duygularını uyaran, uyandıran, değerlendirme ve uygulama hislerini geliştiren, hayal gücünü zenginleştiren, bedensel ve sosyal gelişimini hızlandıran oyun aracıdır.

Çocuğun gelişimini sağlamak için ona duyma, görme, koku ve tat alma duyularını geliştirebilecek oyunlar alınmalıdır. Elleyebileceği, ısırabileceği, koparabileceği, her evde kolayca bulunabilen nesneler oyuncak olarak kullanılabilir. Oyuncaklar çocuğun öğrenmesine ve yeni yetenekler edinmesine yardımcı olur.

Oyun ve oyuncaklar zihinsel ve bedensel gelişimine uygun olmalıdır. Çocuğun anlayabileceği seviyede olmayan oyun ve oyuncakların bir anlamı yoktur. İyi oyuncaklar çocuğun anlayabileceği oyuncaklardır. İyi oyuncak tehlikesiz oyuncak demektir. Keskin kenarlı ve sivri uçlu olmayan zehirli boya ile boyanmamış, çocuğun boğazına kaçabilecek küçüklükte olmayan oyuncak iyi oyuncaktır. İyi oyuncak dayanıklı olmalıdır. Çocuğun küplerle, toplarla, renkli ve boyalı kalemlerle hayal güçlerini ortaya koymaları sağlanabilir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.